Open dag

Alle basisscholen van de drie grote Apeldoornse schoolbesturen houden tweemaal per jaar een gezamenlijke open dag. De eerstvolgende open dag staat gepland op woensdag 13 november 2024. De open dag is altijd op de woensdagochtend van 09.00 – 12.00 uur. Je hoeft je niet aan te melden voor de open dag.

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing. Kies je voor een school in de buurt, een school met een bepaald onderwijsconcept of schoolprofiel: de open dag is een mooi moment om meerdere scholen te bezoeken en sfeer te proeven.  

Welke basisschool kiezen?

Op deze site vind je een overzicht van alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn. De site geeft via een kaart snel inzicht in de basisscholen in jouw omgeving. En door het invullen van een aantal zoekfilters kan gemakkelijk gezocht worden op zaken die je zelf belangrijk vindt.  

Samenwerking kinderopvang

Basisscholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. De opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot voorschoolse en buitenschoolse opvang (BSO). Op de meeste scholen kunnen ouders en kinderen tijdens de open dag ook bij de kinderopvang een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.  

Initiatiefnemers open dag

Twee keer per jaar openen de meeste basisscholen in de gemeente Apeldoorn de deuren tijdens de open dag. De open dag van basisscholen in Apeldoorn en deze website zijn een initiatief van de Veluwse Onderwijsgroep, PCBO Apeldoorn en Leerplein055. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk op. 

Scholen van andere schoolbesturen organiseren mogelijk zelf een open dag. Als een van deze scholen een eigen open dag organiseert dan staat dat vermeld op de informatiepagina van die school. Klik op de schoolnaam en kies voor ‘bekijk deze school’.  

Nieuw toelatingsbeleid in Apeldoorn

De basisscholen van de drie grote schoolbesturen in de gemeente Apeldoorn – Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep – zijn in 2022 overgestapt op een gezamenlijk toelatingsbeleid. Voor alle kinderen die vanaf 1 mei 2019 geboren zijn, geldt een nieuw toelatingsbeleid.

Alle deelnemende basisscholen hanteren straks dezelfde wijze voor aanmelden en plaatsen van nieuwe leerlingen. Hiermee komt een einde aan ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Elk kind krijgt onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een school van voorkeur. Kinderen kunnen in de omgeving van hun huis naar een basisschool. Rond de 3e verjaardag van een kind ontvangen ouders informatie met het verzoek om hun kind aan te melden op de school van voorkeur. Ouders kunnen elke basisschool in Apeldoorn kiezen. Klik hier voor meer informatie over het toelatingsbeleid.