Voorrang Favoriet

CSO De Prinsenhof

Meester van Hasseltlaan 57, 7316DK Apeldoorn
  • Speciaal (basis)onderwijs
  • Protestants Christelijk
  • Overige
Deze school doet niet mee aan de open dag.

Eerder was speciaal onderwijs onderverdeeld in verschillende schooltypen zoals lom, iobk en mlk. Door de komst van de Wet op het primair onderwijs is dit onderscheid vervallen. Nu heet dit ‘speciaal basisonderwijs’. De Prinsenhof is een christelijke school voor speciaal basisonderwijs.

Binnen het protestants christelijk samenwerkingsverband regio Apeldoorn, werken we samen met 36 basisscholen uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Voorst.

Door intensieve samenwerking zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk kinderen onderwijs kunnen krijgen in hun eigen buurt. Sluit het onderwijs toch onvoldoende aan bij de individuele mogelijkheden van het kind? Dan zoeken we een alternatief. Bijvoorbeeld op De Prinsenhof. Wij werken met kleine groepen en we hebben specialisten in dienst, zodat we verdergaande hulp kunnen bieden.

Overzichtelijk en veilig
De Prinsenhof is een wat grotere school en kan daardoor verdergaand maatwerk bieden voor alle leerlingen. De organisatie van het onderwijs is verdeeld in een onder- en bovenbouw. Dit zijn twee aparte kleinere eenheden. De school is daardoor voor de leerlingen overzichtelijk en veilig.

De Prinsenhof heeft een nieuw en mooi schoolgebouw met onder meer twee eigen gymzalen en vier schoolpleinen.